Koningssteden
Bestemmingen
10 dagen
Reisduur

Tijdens deze luxe rondreis maakt u kennis met de mooiste bestemmingen van Marokko. Bijzondere plaatsen zijn vanwege hun unieke en exotische karakter een bezoek meer dan waard. U bent verzekerd van hoge service. U overnacht in de meest luxueuze hotels en romantische kasbahs.

U kunt ook kiezen voor een culturele rondreis, waar u de meest beroemde golfbanen van Marokko bezoekt: Le Golf Royal in Marrakech, Dar es-salam in Rabat en Fez Roya Golf Club.

Praktisch

PeriodeHele jaar

Dag 1: Amsterdam – Casablanca – Rabat (ca. 91 km)U vliegt vanaf Amsterdam met Royal Air

Maroc of Transavia\KLM naar Casablanca. Daar staat een auto of busje voor u klaar die u naar Rabat brengt, de hoofdstad van Marokko. U overnacht in een 5 sterren luxe hotel in Rabat. In Casablanca kunt u een bezoek  brengen aan “Moskee Hassan II” (afhankelijk van aankomsttijd!) . Deze heeft een 200 meter hoge minaret die met een laserstraal 30 kilometer richting Mekka schijnt.

Dag 2: Rabat – Méknés – Fès (ca. 200 km)

`s Ochtends bekijkt u diverse bezienswaardigheden in Rabat: De Oudayas Kashba, de Mechouar, de Hassan toren en het Mohammed V Mausoleum.  Daarna rijdt u door naar Méknés, de stad van Moulay Ismael. U bezoekt de Aquedal bassin en de Bab El Mansour, één van de mooiste poorten van Marokko. Daarna rijdt u door naar de Keizerstad, Moulay Idriss Zerhoun. U bezoekt de ruines van de Romeinse stad Volubilis. Deze stad werd gesticht in de 2e eeuw voor Christus. Hierna rijdt u verder naar Fès, waar u overnacht in een prachtige riad in het oude gedeelte van Fés.

Dag 3 : Fés – Fés

U kunt de hele dag de culturele, religieuze en artistieke hoofdstad van Marokko te ontdekken. Fés werd gesticht in 789 door Idris I. De stad is één van de vijf koningssteden. Fés ElBali (de oude stad) ligt achter de grote versierde toegangspoort uit de 13e eeuw. Achter de poort is de Karaouine moskee te zien en rechts de Zaouia van Moulay Idriss II. De medina is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. U overnacht in dezelfde riad  in Fés.

Dag 4:  Fés – Azrou – Beni Mellal (ca. 289 km) Watervallen van Ouzoud (ca.320 km)

U rijdt door de pijnboombossen van de Midden- Atlas langs de diverse Berberdorpjes. Een mooie gelegenheid om een wandeling te maken door het schitterend cederbos, bergweiden en langs prachtige meertjes. ’s Middags rijdt u door naar de stad Beni Melal. Dit is een weelderig, groen plaatsje dankzij de nabijheid van diverse bronnen (Ain Afoural) en de dam van Bin El Ouidane. De stad is omgeven door olijfgaarden en citrusplantages. Daarna rijdt u dwars door het Atlasgebergte  naar de watervallen van Ouzoud.  De watervallen zijn 110 meter hoog en zijn één van de opvallendste natuur verschijnselen in de Marokkaanse Atlas. U overnacht in de riad Cascade D’ Ouzoud met uitzicht op de beroemde watervallen van Ouzoud.

Dag 5: Watervallen van Ouzoud – Marrakech (ca. 200 km)

Op deze dag maakt u kennis met Berberse cultuur en hun landbouwbedrijven. Ook kunt u genieten van een prachtig landschap. Op uw pad is het mogelijk om kennis te maken met de bonte vogelwereld. ’s Middags na de lunch rijdt u door naar Marrakech, waar u in riad du Petit Prince overnacht.

Dag 6: Marrakech – Marrakech

`s Ochtends brengt u een bezoek aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. Na de lunch bent u vrij. Overnachting in een comfortabele hotel of riad

Dag 7: Marrakech – Essaouira (176 km)

’s Ochtends rijdt u naar Essaouira langs olijfgaarden, citrusplantages en door de arganbossen. U overnacht in een 5 sterren luxe hotel of riad in Essaouira 

Dag 8: Essaouira – Essaouira

Essaouira ligt aan de fraaie Atlantische zuidkust. Het is  een bijzonder charmant kustplaatsje met een pittoreske vissershaven en een ommuurde historische binnenstad. Op een paar honderd meter afstand van de stad  ligt het brede strand, waar u lange wandelingen kunt maken, lekker uit kunt rusten of in de zee kunt zwemmen. U kunt een rondrit maken op een kameel langs de zee. Binnen de stadsmuren zijn kleurrijke bazaars, schilderachtige straatjes en mooie pleinen te vinden met gezellige terrassen. In de Souk vindt u veel winkeltjes. In de haven zijn overheerlijke visrestaurants, waar de vers gevangen vis op grote roosters gegrild wordt en waar u kunt aanschuiven aan lange tafels. Essaouira is de thuishaven van een groep schilders bekend als “vrije kunstenaars”, de stijl van elke schilder is uniek. Hun kunst is internationaal  erkend. U overnacht in een hotel of riad in Essaouira.

Dag 9: Essaouira – Casablanca of Oualidia  (ca.351 km)

Op dag 9 gaat u  terug naar het beginpunt van uw rondreis, Casablanca. U rijdt langs de kust en via Safi en de oude Portuges Kolonies Eljadida. Na de lunch in Oulidia rijdt u door naar Cassablanca
U overnacht in een 5 sterren luxe hotel in Oualidia of Casablanca (afhankelijk van vertrektijd)

Dag 10: Casablanca – Amsterdam

Uw gids brengt u naar het vliegveld in Casablanca, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Individuele Prijzen  v.a. € 1750,00 per persoon

De prijzen hierboven zijn per persoon o.b.v. tweepersoonskamer.

A-  Inbegrepen
1. Transfer: vliegveld – hotel\ riad en hotel\ riad – vliegveld;
2. Vervoer voor de rondreis;
3. 9 overnachtingen met ontbijt in een Luxe riad hotels en kasbahs;
4. Nederlands of Engels sprekende voor het bezoeken van de steden Meknes en Fes;
5. Nederlands of Engels sprekende voor het bezoeken van de stad Marrakech;
6. Nederlands of Engels sprekende voor de hele reis;
7. Assistentie;
8. Organisatie en administratie kosten;
9. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
10. 21% BTW = (0,00 Euro).

B-  Niet inbegrepen
1- Vliegticket;
2- Alle Lunchen en diners in Marrakech;
3- alle lunchen en diners tijdens de rondreis;
4- mineraal water ;
5- Alcohol en drank;
6- Entree van de musea, vanaf € 2,- pp. per keer en extra activiteiten;
7- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
8- Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers,…
NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.