Hoge Atlas/Toubkal, Kust/Strand
Bestemmingen
10 dagen
Reisduur

Tijdens deze gezinsreis krijgt ieder wat wils. Ouders kunnen met hun kinderen genieten op het strand van Essaouira. De stad zelf heeft erg leuke bazars en drukke pleinen, een bijzondere ervaring voor jong en oud! Cultuur en zee kunnen worden afgewisseld met gemakkelijke wandelingen door de bergen, waar zowel ouders als kinderen aan kunnen deelnemen. Worden de kinderen moe, dan kunnen zij de rest van de wandeling genieten van een tocht op een ezel.

Praktisch

Minimum leeftijdva. 2 jaar
PeriodeHele jaar
Zwaarte van de tochtNiveau 2
Soorte reizen:Comfortabele reizen

Dag 1: Amsterdam – Marrakech
Vanaf Amsterdam vliegt u met Transavia op Marrakech. Op het vliegveld staat een auto voor u klaar. U wordt naar uw riad in Marrakech- Medina gebracht. `s Avonds eet u bij een typisch Marokkaans restaurant: (restaurant Riad Omar). Na het eten kunt u een kopje koffie drinken op la Place Jemaa Lafna.

Marrakech
Marrakech is de meest karakteristieke  stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord-Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-toren uit de twaalfde eeuw;  hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.


Dag 2: Marrakech – Marrakech

`s Ochtends  brengt u een bezoek aan de Menara tuinen (een oude olijfgaard uit de 12e eeuw), het El Bahia palais, dar Sidi Said Museum, de Saadische graven en El koutoubia-toren.  Na de lunch bent u vrij om te doen wat u wil.


Dag  3: Marrakech – Imlil

U maakt een rit van 1,5 uur naar Imlil, u rijdt door verschillende prachtige berberdorpen, allemaal gebouwd in de kleuren van de grond. Imlil is voor vele klimmers en wandelaars het vertrekpunt om de hoge Atlas te beklimmen. U overnacht in een familiehuis bij de bewoners in Armed. s’ Avonds krijgt u een workshop facultatief Marokkaans koken.

Armed
Armed is geleden aan de voet van de Jbel Toubkal. Door de rust en serene stilte lijkt Marrakech duizenden kilometers verwijderd, terwijl het er in werkelijkheid maar 70km is. Het vakantieoord is uitgerust voor dagjesmensen, doortrekkende reizigers en avonturiers. De Berberbevolking heet bezoekers van harte welkom en biedt ze een fascinerende kijk op hun bijzondere cultuur. Ontdek het dorp, bezoek de nabijgelegen pleisterplaatsen en wandel door het bijzondere berglandschap, te voet of per muilezel. Heerlijk relaxen met een kopje thee aan het terras kan natuurlijk ook. De verblijfplaats op deze locatie is ideaal voor groepen en families. Tijdens het verblijf zijn er heel wat mogelijkheden, zoals excursies, speciale evenementen,  rondleidingen, mountainbiketochten, tochten per muilezel en de beklimming en afdaling van de Toubkal (4165 meter!), uiteraard onder begeleiding van onze ervaren gidsen.


Dag 4: lmlil – Imlil

Op deze dag maakt u kennis met de Berbercultuur, hun landbouwbedrijven en kunt u er genieten van hun gastvrijheid. Vanuit Armed maakt u een rustige wandeling door geïrrigeerde terrassen, walnoot- en fruitbomen, Berberdorpen en kasba’s. De lunch wordt altijd vers bereidt met daarbij een picknick op de mooiste plekjes.


Dag 5: Imlil – Marrakech – Essaouira (ca. 225 km)

Een prachtige tocht brengt u naar Essaouira. Deze stad is een bijzonder door haar charmante kustplaatsje met pittoreske vissershavens en ommuurde historische binnenstad. U overnacht daar in een riad of hotel


Dag 6, 7, 8: Essaouira – Essaouira

Deze dagen kunt u zelf invullen.

Essaouira
Essaouira ligt aan de fraaie Atlantische Zuidkust, een bijzonder charmant kustplaatsje met een pittoreske vissershaven en ommuurde historische binnenstad. Op een paar honderd meter afstand van de stad  ligt het brede strand, waar je lange wandelingen kunt maken, lekker uit kunt rusten of in de zee kunt zwemmen. U kunt ook watersporten (windsurf, kitesurf of golfsurf). Met uw kinderen kunt u een tocht maken op een kameel langs de zee. Binnen de stadsmuren zijn kleurrijke bazaars, schilderachtige straatjes en mooie pleinen te vinden met gezellige terrasjes. In de Souk vindt u veel interessante winkeltjes. In de haven zijn overheerlijke visrestaurants waar de vers gevangen vis op grote roosters gegrild wordt, die later aan lange tafels wordt geserveerd. Essaouira is de thuishaven van een groep schilders bekend als “vrije kunstenaars”. De stijl van elke schilder is uniek. Hun kunst wordt internationaal  erkend.

(U overnacht in hetzelfde hotel.)


Dag 9: Essaouira – Marrakech

Deze dag gaat u terug naar het begin van u reis. U overnacht in een riad in Marrakech-Medina


Dag 10: Marrakech – Amsterdam

Uw gids brengt u naar het vliegveld in Marrakech, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Individuele Prijzen van € 750,00 per persoon

De prijzen zijn o.b.v . tweepersoonskamers en driespersoonskamer.

Kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis op de kamer van de ouders

A-  Inbegrepen

Transfer: vluchthaven – hotel\riad in Marrakech;
Vervoer voor de transfers: Marrakech – Imlil;
Vervoer voor transfer: Imlil – Essaouira;
Vervoer voor transfer: Essaouira – Vluchthaven in Marrakech;
3 overnachtingen met ontbijt in een confortabl raiad in Marrakech;
2 overnachtingeno.b.v. halfpension in een confortabl riad in Imlil;
4 overnachtingen met ontbijt in een confortabl riad in Essaouira;
1 dag Nederlands of Engels sprekende gids voor het bezoeken van de stad Marrakech;
Nederlands of Engels sprekende Berggids voor het Atlasgebergte ;
Assistentie voor hele reis;
Organisatie en administratie kosten;
GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
21% BTW = (0,00 Euro).

B-  Niet inbegrepen

1- Vliegticket;
2- Ezeltocht;
3- lunch bij de bewoners in Armed (Imlil) (zelf gemaakt eten);
4- Alle Lunchen en diners die niet genoemd zijn;
5- Alcohol en drank;
6- Entree van de musea, vanaf € 3,- pp. per keer en extra activiteiten;
7- Vervoer voor het bezoeken van de stad Marrakech (niet nodig);
8- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
9- Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs, dragers, en muilezeldrijvers (kamelendrijvers)…

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review