Sahara/Zuid-Marokko
Bestemmingen
11 dagen
Reisduur

Deze Woestijnwandeltocht door de Draavallei is met bijzonder veel afwisseling. U zult samen met onze gids en kamelendrijvers de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de nomaden ontdekken. U wandelt langs de Draavallei en dwars door grote en indrukwekkende zandduinen. U passeert vele prachtige dorpjes, mooie palmoases, adembenemende valleien en indrukwekkende Kasbah’s.

Gezinnen met kinderen kunnen deze wandeltocht door de woestijn meet veel gemak en plezier maken!

Praktisch

Minimum leeftijd3+
MaandApril, December, February, January, March, May, November, October, September
PeriodeOkt-Apr
Zwaarte van de tochtNiveau 2
Soorte reisComfortabele

Dag 1:    Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech  staat een bus voor u klaar. Daarna gaat u in  20 minuten rijden naar een comfortabele riad in de oude stad Medina-Marrakech.

Dag 2:    Marrakech – Ouarzazate / (ca. 204 km)

U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken met kleine Berberdorpjes. Vanaf het sfeervolle bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m) daarna daalt u verder naar de indrukwekkende kasbah van Telouet .  Via de vallei van Oued Ounila rijdt door naar de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou” die u gaat bezichtigen. Vervolgens rijdt u door naar de stad Ouarzazate. U overnacht in een prachtige in de omgeving van Ouarzazate.

Dag 3:   Ouarzazate – Zagora – Foum Taggat / (ca. 200 Km)

Vanaf Ouarzazate rijdt u dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) naar Zagora daarna daalt u af naar de Draavallei. Langs de Draarivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen. De palmbomen zijn onder trossen gele dadels gebukt, daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd. De weg leidt u naar palmoase van Tamegroute. Hier bevindt zich Zaouia Nacirite”, het religieuze centrum met een 17de eeuwse bibliotheek met bijzondere boeken uit de 11de eeuw. U overnacht in een tent  bij het einde van  kloof Foum Taqqet.

Dag 4:    Foum Taqqat  – Zandduinen van Nesrate / 4 – 5 uur

Vanuit Foum Taqqat begint uw echte woestijntocht! Met dromedaris en onze deskundige gids.
U volgt de rivier van Draa met zijn duizenden palmbomen. Dit is de langste rivier van Marokko 1100km. Hij is ontstaan uit de rivier des Dades en de Imni rivier, die vanuit de Hoge Atlas de Atlantische Oceaan instroomt. In het begin loopt u door de kleine dorenplanten, tamariskstruiken, en enkele palmbomen. Daarna wandelt u door het palmbos en langs Arabische dorpen. U komt aan bij het oude dorpje van Nesrate (Ksar Ait Isfoufoul). U overnacht in een tent bij de zandduinen.

Dag 5:   Nesrate – Zaouiat Sidi Salah – Tidiri (larjam) /  4 – 5 uur

Een indrukwekkende dag. U loopt door de vallei van Draa, de duinen van Nesrate en palmoases. In de periode oktober t\m december kunt u met plezier lekker dadels van de dadelbomen plukken. Onderweg brengt u een bezoek aan het bekende dorp van Zaouiat Sidi Salah met haar oude Marabou ‘Sidi Salah’. `s Middags loopt u door een hoogvlakte bedekt met kiezels, stenen en puin. U kampeert naast het water en de duinen. Overnachting in een tent.

Dag 6:  Tidri – Oulad Driss of Bounou / 4 – 5 uur

U loopt langs de droge rivier van de Draa en via de rechter oever die u leidt tot de duinen van Rgabi. Na de lunch loopt u door naar de oase van Oulad Dris. U overnacht in een tent bij de duinen of in een camping bij Oulad Dris.

Dag 7:  Oulad Driss (Bounou) – Lamhamid Lakdim (Rass Nkhal) / 3 – 4 uur

Een indrukwekkende etappe door de vallei van Draa,  palmoases van Ould Dris en Lamhamid. U passeert daarbij vele prachtige dorpjes. Overnachting in een tent

Dag 8:  Lamhamid Lakdim –  Rgabi Ouald Driss / 5-6 uur

Vandaag  gaat u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de nomaden ontdekken. Na uw laatste overnachting in de vallei van Draa vertrekt u in de vroege ochtend  richting Arg Lihoudi. U wandelt door een droge gebied  en tamariskstruiken daarna komt u aan bij de prachtige gouden zandduinen van  Erg Lihoud. Na de lunch keer u terug naar de prachtige dunnen van Arg Rgabi Oulad Driss,  waarna u vervolgens de Zonsondergang kunt meemaken.  Hier is het genieten van de stilte, rust en `s nachts van de sterren en de maan… Overnachting in een tent

Dag 9:  Rgabi Oulad Driss Zagora – Ouarzazate / (ca. 440 km)

Er is einde gekomen aan uw wandeltocht. Vandaag rijdt u met een busje\Landcruiser door de schitterende vallei van “Draa”.  terug naar Marrakech en via de pas Tizi-n-Tichka 2260 m .  Overnachting in een comfortabele riad in de Medina-Marrakech

Dag 10:    Marrakech – Marrakech

’s Ochtends   kunt  u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubi-toren. Na de lunch bent u vrij.

Dag 11:      Marrakech – Amsterdam

Transfer met onze gids en vervoer naar vliegveld in Marrakech.

Individuele Prijzen:   van € 870,00 per persoon.

Toelichting:

De prijzen bovenop zijn per persoon o.b.v. tweepersoonskamer en tent, met ontbijt in Marrakech, O.b.v halfpension in Ouarzazate en o.b.v. volpension tijdens de trektocht.

Inbegrepen

1. Transfer vluchthaven – hotel\riad in Marrakech met een bus;
2. 2 dagen vervoer van Marrakech naar Zagora (vertrekpunt) met een bus;
3. 1 dag vervoer van Oulad Driss naar Marrakech;
4. 3 overnachtingen met ontbijt in een comfortabel riad in de oude stad Marrakech–Medina;
5. 1 overnachting in een Kasbah in Ouarzazate o.b.v. halfpension;
6. 5 dagen woestijntrektocht
7. Eten (diner, lunch en ontbijt);
8. Tent;
9. kok,
10. Berggids;
11. kamelen voor het dragen van de bagage;
12. Organisatie en administratie kosten;
13. 21% BTW = (00,00 Euro);
14. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators.

Niet inbegrepen

1. Vliegticket;
2. Eten in Marrakech (alle lunchen en diners );
3. Lunch tijdens de transfers van Marrakech naar Zagora en terug naar Marrakech;
4. Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
5. Kamelen om te rijden: € 12,- per kameel en per dag ;
6. Lokale gids voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep;
7. Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
8. Entree van musea (van af € 2,- per persoon);
9. Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
10. Alcohol, mineraal water en frisdrank.
11. Souvenirs;
12. Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur.