Sahara/Zuid-Marokko
Bestemmingen
8 dagen
Reisduur

Deze avontuurlijke familiereizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. De tempo van de reis en het vervoer kunnen op uw wensen worden aangepast. Niet alleen ouders, maar ook kinderen kijken hun ogen uit in het prachtige Marokko. U kunt genieten van een heerlijk klimaat en gezond eten. Alles is vers, zelf de frietjes. Dat is typisch Marokko.

Met een comfortabele Landcruiser ontdekt u de geheimen van de woestijn. U verblijft op verschillende plekken in riads, kasbahs, een paleis met zwembad en in de gouden zandduinen overnacht u in een comfortabele Nomadentent.

Praktisch

Minimum leeftijd3+
Periodeoktober t/m mei
MaandApril, November, September, februari, januari, Juni, maart, mei, oktober
1

Amsterdam – Marrakech

Op het vliegveld in Marrakech staat een busje voor u klaar. U wordt naar een comfortabele riad gebracht in de oude stad van Marrakech. `s Avonds eet u in een typisch Marokkaans restaurant. Na het eten kunt u een kopje koffie drinken op een terras bij het plein la Place Jemaa Lafna.
2

Marrakech - Marrakech

`s Ochtends brengt u een bezoek aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. Na de lunch bent u vrij. U kunt een gids voor heel dag krijgen voor het bezoeken van de stad.
3

Marrakech – Ouarzazate (ca.204 km) met een jeep

U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten over de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken met kleine Berberdorpjes. Vanaf het sfeervolle bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m). Daarna daalt u verder naar de indrukwekkende kasbah van Telouet. Via de vallei van Oued Ounila rijdt u naar de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou”. Deze imposante kasbah ligt op 20 km afstand van Ouarzazate,  het mooiste burchtstadje van Marokko met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd. Van Ait Benhadou rijdt u door naar de stad Ouarzazate  om de Kasbah van Taourirt te bezoeken. Dit is een belangrijk historische bouwwerk. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. U overnacht in een  Kasbah  in de omgeving van Ouarzazate. 
4

Ouarzazate – Zagora (ca. 170 km)/ 4-5 uur

Vanaf Ouarzazate rijdt u dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) naar Zagora. Daarna daalt u af naar de Draavallei. Langs de Draarivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen (oktober-juni). De palmbomen gaan gebukt onder de trossen van gele dadels (oktober-november), daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd.  Langs de weg ziet u vele prachtige oude kasbahs van  duizend jaar en ouder. `s Middags kunt u een kameeltocht maken of heerlijk in het zwembad duiken. U overnacht in een hotel (soort Paleis) in Zagora.
5

Zagora – Chgaga (ca. 160 km) / 5-6 uur

Op dag vijf volgt u met een Landcruiser en de gids de Draarivier, versierd door duizenden palmbomen en vele prachtige dorpen. De weg leidt u naar het dorpje “Tamegroute”. Daar bevindt zich een aantal ambachtelijke coöperaties, waar werklieden handwerk maken en verkopen. Daarnaast vindt u de “Zaouia Nacirite”, het religieuze centrum met een 17e eeuwse bibliotheek met boeken uit de 11de eeuw. Op de Jbel Zagora staan de ruines van een vesting uit de tijd van de Almoraviden (11de eeuw). `s Middags komt u aan in Oasis van Oulad Driss. Na de lunch rijdt u door  een droog gebied  met tamariskstruiken. U komt aan bij de prachtige gouden zandduinen van  Chgaga, waarna u  vervolgens de zonsondergang mag meemaken. U overnacht in een comfortabele tent bij Arg Chgaga.
6

Chgaga – Foum-Zguid – Taliouine (ca. 239 km) / 6-7 uur

Deze dag ontdekt u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de Nomaden en Berberbevolking. U rijdt dwars door grote en indrukwekkende zandduinen van Chgaga en door de laagvlakte van Iriki. Dit is het grootste deel van het jaar een uitgedroogd meer met aan de randen duinenpartijen. Daarna  rijdt u naar Foum-Zguid, waar leuke dorpjes in de omgeving zijn te vinden. Na de lunch rijdt u verder naar Tazenakht. Tazenakht is het centrum van de tapijtweverij. Hier worden de beroemde Ouzguida tapijten geweven. U krijgt uitleg over de diverse weef- en verftechnieken. Hierna gaat u naar Taliouine. Dit dorp ligt in de omgeving van een adembenemend mooi landschap, één van de mooiste geologische plooiing van Marokko. Taliouine staat bekend om de saffraankruiden. Saffraanpoeder is zeer kostbaar en wordt zowel in de keuken gebruikt als in medicijnen. U overnacht  in een Auberge met een schitterend uitzicht over de vallei.
7

Taliouine - Taroudant – Agadir (ca. 182 )/ 3-4 uur. <em>Of: Taliouine - Taroudant - Marrakech</em>

U bezichtigt de prachtige oude ommuurde stad Taroudant, ook wel het kleine Marrakech genoemd. Taroudant licht op een afstand van  ongeveer 70km van Agadir. Hier kunt u over de stadsmuur wandelen of dwalen door de Souks. Daarna rijdt u door naar Agadir. `s Middag kunt u op strand liggen en in de zee zwemmen. U overnacht in een hotel in Agadir.
8

Agadir - Amsterdam. Of Marrakech - Amsterdam

U gids brengt u naar het vliegveld, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.
9

Afahankelijk van de vliegvelden- en reistijden

  • U kunt s`Middags terugrijden naar Marrakech via Tizi -n- Test en dag 8 terugvligen vanaf Marrakech
  • U kunt ook uw reis verlengen tot 10 of 15 dagen.
  • U kunt deze reis combineren met een excursie naar Atlasgebergte of Essaouira aan de kust. Of met een 8-daagse culturele Rondreis (langs de Koningssteden)
Individuele Prijzen:  vanaf € 800,00 per persoon.
2 tot 4 personen zonder gids alleen met chauffeur.

Toelichting:

De prijs hierboven zijn per persoon en exclusief vliegticket;

De overnachtingen zijn in comfortabele en luxe accommodatie.

A- Inbegrepen
1. Transfer, vluchthaven – hotel\riad en hotel\riad – vluchthaven;
2. 4-wil (4×4) Toyota Landcruiser met chauffeur of een Mitsubishi (bij zelf rijden) voor rondreis door de woestijn;
3. Brandstof voor de 4×4;
4. Engelssprekende Gids voor hele reis vanaf 4 personen;
5. Gids voor het bezoeken van de musea in Marrakech;
6. 4 overnachtingen o.b.v. halfpension in Ouarzazate, Zagora, Taliouine en de Nomaden tent bij zandduinen van Chgaga;
5. 3 overnachtingen met ontbijt in Marrakech;
7. Organisatie en administratie kosten;
8. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators; www.stichting-ggto.nl
9. BTW = (0,0 Euro).

B- Niet inbegrepen
1- Alle Lunchen en diners die niet genoemd zijn vanaf. € 5,00 pp. en per maaltijd;
2- Alcohol en drank;
3- Entree van de musea, € 2,00 pp. per keer;
4- Vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech -niet nodig-;
5- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
6- Extra activiteiten;
7- Vliegticket.