Koningssteden
Bestemmingen
8 dagen
Reisduur

De culturele Rondreizen van Argantravel staan in het teken van de rijke culturele geschiedenis van Marokko. Deze geschiedenis heeft een onuitwisbare indruk op het land achtergelaten, waardoor u zich het ene moment in Europa waant en het andere moment in Afrika.

Dat is de kern van het avontuur, een culturele reis door tijd en ruimte. Van grootse en indrukwekkende moskeeën en musea, tot de kleine levensstijlen van de ‘gewone’ mensen en hun traditionele ambachten.

Uiteraard staat er ook een onvergetelijk bezoek aan de koningssteden op het programma.

Praktisch

GroepsgrootteMin. 2 personen
LocationKoningssteden
PeriodeHele jaar

Dag 1: Amsterdam – Marrakech

Vanaf Amsterdam vliegt u met Royal Air Maroc naar Marrakech. Op het vliegveld staat u gids te wachten, die u naar uw comfortabele hotel of riad in Marrakech brengt. ’s Avonds eet u in een typisch Marokkaans restaurant. Na het eten kunt u een (Marokkaanse) biertje drinken op een terras bij het plein la place Jemaa Lafna.

Marrakech

Marrakech is de meest karakteristieke stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord-Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-toren uit de twaalfde eeuw; hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

Dag 2: Marrakech – Casablanca – Rabat (ca. 240 km)

’s Ochtends vertrekt u naar Casablanca om een bezoek te brengen aan “Moskee Hassan II”. Deze heeft een 200 meter hoge minaret die met een laserstraal 30 kilometer richting Mekka schijnt.
’s Middags rijdt u door naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Diverse bezienswaardigheden kunt u hier bezoeken: De Oudayas Kashba, de Mechouar, de Hassan toren en het Mohammed V Mausoleum. U overnacht in een 3-sterren hotel in Rabat.
Dag 3: Rabat – Méknés – Fès (ca. 200 km)Na het ontbijt vertrekt u naar Méknés, de stad van Moulay Ismael. U bezoekt het Aquedal bassin en de Bab El Mansour, één van de mooiste poorten van Marokko. Daarna rijdt u door naar de Keizerstad, Moulay Idriss Zerhoun. U bezoekt de ruines van de Romeinse stad Volubilis. Deze stad werd gesticht in de 2e eeuw v. Chr. Hierna rijdt u verder naar Fès, waar u overnacht in een 3-sterren hotel.

Dag 4: Fés – Fés

U heeft de hele dag om de culturele, religieuze en artistieke hoofdstad van Marokko te ontdekken. Fés werd gesticht door Idris I in 789. De stad is één van de vijf koningssteden. De medina Fés El Bali (de oude stad) ligt achter een grote versierde toegangspoort uit de 13e eeuw. Achter de poort zijn de Karaouine moskee en de Zaouia van Moulay Idriss II te zien. De medina is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. U overnacht in hetzelfde hotel in Fés.

Dag 5: Fés – Azrou – Beni Mellal (ca. 289 km) – Watervallen van Ouzoud (ca.320 km)

U rijdt door de pijnboombossen van de Midden- Atlas langs de diverse Berberdorpjes. Het is een mooie gelegenheid om een wandeling te maken door het schitterend cederbos, bergweiden en langs prachtige meertjes. ’s Middags rijdt u door naar de stad Beni Melal. Dit is een weelderig, groen plaatsje dankzij de nabijheid van diverse bronnen (Ain Afoural) en de dam van Bin El Ouidane. De stad is omgeven door olijfgaarden en citrusplantages. Daarna rijdt u dwars door het Atlasgebergte naar de watervallen van Ouzoud. De watervallen zijn 110 meter hoog en zijn een van de opvallendste natuur verschijnselen van de Marokkaanse Atlas. U overnachtin het riad Cascade D’ Ouzoud met uitkijk op de beroemde watervallen van Ouzoud.

Dag 6: watervallen van Ouzoud – Marrakech (ca. 200 km)Op deze dag maakt u kennis met Berberse cultuur en hun landbouwbedrijven en geniet u van een prachtig landschap en rust. Het is mogelijk om kennis te maken met de bonte vogelwereld. ’s Middags na de lunch rijdt u door naar Marrakech, waar u in het riad du Petit Prince overnacht.

Dag 7: Marrakech – Marrakech`s Ochtends kunt u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren. Na de lunch bent u vrij. U overnacht in hetzelfde riad.

Dag 8: Marrakech – Amsterdam

Uw gids brengt u naar het vliegveld in Marrakech, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Individuele Prijzen: van € 700,00 naar  € 650,00 per persoon.

De prijzen hierboven zijn per persoon o.b.v. tweepersoonskamer.

A-  Inbegrepen
1. Transfer: vliegveld – hotel\ riad en hotel\ riad – vliegveld;
2. Vervoer voor de rondreis;
3. 7 overnachtingen met ontbijt in een Comfortabel riad, hotels en kasbahs;
4. Engels sprekende voor 2 à 3 personen;
5. Nederlands of Engels sprekende voor het bezoeken van de stad Marrakech;
6. Nederlands of Engels sprekende voor de hele reis: vanaf 4 personen;
7. Assistentie;
8. Organisatie en administratie kosten;
9. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators per boeking;
10. 21% BTW = (0,00 Euro).

B-  Niet inbegrepen
1- Vliegticket;
2- Alle Lunchen en diners in Marrakech;
3- alle lunchen en diners tijdens de rondreis;
4- mineraal water ;
5- Alcohol en drank;
6- Entree van de musea, vanaf € 2,- pp. per keer en extra activiteiten;
7- Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
8- Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers,…
NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.