Hoge Atlas/Toubkal
Bestemmingen
8 dagen
Reisduur

Reisperiode: van 17 t/m 24 november 2018,

Gegarandeerde vertrek: deze reis gaat zeker door!

 

Deze 8-daagse wandel en Yogareis door het Atlasgebergte is de ideale manier om in een rustig tempo kennis te maken met de rijke cultuur en de schoonheid van de natuur van Marokko en genieten van de gastvrijheid van de lokale Berberbevolking……

Yogaoefening wordt  gegeven door Iris Lutz, gecertificeerd teacher in de overdrachtslijn van Tibetaans arts en Lama Tulku Lobsang.
Wat is Lu Jong?
Het is een 8000 jaar oud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhaling ter bevordering van gezondheid en geluk dat eeuwenlang voornamelijk werd beoefend door monnikken in vaak lange periodes van retraite.
Tulku Lobsang, zelf vanaf zijn 6e jaar opgeleid in diverse Boeddhistische tradities, en daarnaast gevormd als arts en astroloog, heeft deze yoga oefeningen 20 jaar geleden voor het eerst naar het Westen gebracht en toegankelijk gemaakt voor jong en oud.
In een overzichtelijke set van 21 oefeningen, waarvan je de basis van 5 gemakkelijk elke dag kan beoefenen, geef je jezelf als het ware een innerlijke massage en kalmeer je je centrale zenuwstelsel . Naar eigen wens en behoefte kan je het aanvullen met oefeningen die meer gericht zijn op de organen of specifieke lichaamsdelen.

Tijdens de wandel/yogareis kunnen we genieten van de ruimte en frisse lucht van het Atlasgebergte , de vriendelijkheid van de bewoners en ondertussen kan je je lichaaamsconditie verbeteren. Elke dag wordt je uitgenodigd om ontspanningsoefeningen te doen vanuit de Hatha yoga gevolgd door de Lu Jong (Lu = lichaam, jong = transformatie). Je krijgt een overzicht van alle oefeningen mee zodat je, eenmaal weer thuis, de gezondheid en ruimte kan blijven voelen van de ervaringen die je opdoet tijdens de wandelreis door het Atlasgebergte.

Je zult overnachten in een prachtige en comfortabele accommodatie met een uitzicht over de hoge bergen en de valleien van het Atlasgebergte!

Ga mee en boek via de site www.argantravel.nl of bel voor meer info naar Bachir op Tel: 06- 28414539.

Praktisch

GroepsgrootteMin. 8 – max 16 personen
Minimum leeftijd12+
LocationAtlasgebergte
Periode17-11-18 t/m 24-11-18
Zwaarte van de tochtNiveau 2
MaandNovember

Zaterdag 17 november 2018

Dag 1: Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst in Marrakech, Op het vliegveld staat u gids te wachten, daarna gaat u doorrijden naar een comfortabele Riad in de oude stad Marrakech-Medina

Zondag 18 november 2018  

Dag 2: Marrakech – Oukaïmeden (ca. 78 km / ± 2 uur) – Tizi (pas) n Adi (2900m) – Tachedirt (2300m) 4-5 uur

Na het ontbijt rijdt u in 2 uur naar het dorpje Oukaïmeden (2600m).

Eerste uur rijdt u door de Ourika vallei met vele groene terrassen en verschillende soorten fruitbomen  zoals kersen, appels, walnoten en veel ambachtelijke handwerk van coöperatieven. Daarna gaat u via een steile weg met uitzicht naar een soort prachtige canyon. Na anderhalf uur rijden bereikt u Oukaïmeden.

Oukaïmeden is gelegen tussen de vallei van de Imenane en Ourika.  Hier vind je het eerste skigebied (skipisten) van Marokko. Oukaïmeden is bekend om zijn historische rotstekeningen (gravures) die u vandaag gaat bezoeken.

Bij aankomst in Oukaïmeden staan onze Muilezelsdrijven op ons te wachten. Na dat onze bagage door muilezels gedragen wordt begint u met wandelen. U gaat 300 m progressief stijgen naar de pas van Tizi n Adi. Uw pad gaat door een ruig bruin landschap. Na de pas verandert het landschap geleidelijk van bruin tot groen, met een mooi uitzicht op het oostelijke deel van de Hoge Atlas.

Na de pas daalt u ongeveer 600m naar het dorpje Tachedir.

U overnacht in het auberge Tigmi Tachddirt.

Deze lokatie ligt aan de voet van de Jbel Toubkal, de hoogste berg in Noord-Afrika. Marrakech is maar 70km verwijderd. Door de rust en serene stilte lijkt het verder weg. De Berberbevolking die dit Riad beheert, heten bezoekers van harte welkom en laat hun een stukje van hun fascinerende cultuur zien.

Maandag 19 november 2018   

Dag 3: Tachedirt (2300m) – Tinghourine (1900m) – Tizi n Aguersioual (2045m) –  Imlil (1740m), 4-5 uur

`s-Ochtends gaat u via een stukje onverharde weg die licht daalt naar het dorpje Tinghourine (1900m) en Ikkis. Daarna stijgt u weer omhoog naar Tizi-n- Aguersioual (2045m). Je ziet de bevolking bezig met hun dagelijkse werk in de landbouw; vrouwen dragen op hun rug gras en hout. De oude mensen brengen en halen  geiten en koeien naar de bergweiden of zitten op het dak van oude en kleine huizen te kijken en wisselen hallo uit. Overal zie je veel kinderen die naar je kijken, lachen en begroeten.

Overnachten in het comfortabel Riad dar Assarou in Imlil

Dinsdag 20 november 2018

Dag 4: Imlil (1700m) – pas van Tizi n’Mzik (2484m) –  Azib -n- Tamsoult (2250m), 5-6 uur

Vanuit Imlil maakt u een prachtige wandeling door geïrrigeerde terrassen, walnoot- en fruitbomen omgeven bergdorpjes. U stijgt progressief naar de pas van Tizi n’Mzik (2484m) om te genieten van de  prachtige landschappen en mooie uitzicht. Op de pas ziet u veel herders met hun kuddes schapen en geiten. Daarna heeft u een zachte afdaling richting  Azib n-n-Tamsoult. U volgt een leuk pad door een woud van jenevers. Midden in het bos gaat linksaf naar Azib –n-Tamsoult voor de overnachtingen in het auberge Tamsoult aan de voet van de bergen. Hier heb je mooie uitzicht over de vallei van Azzaden.  U overnacht op een rustige plek waar u alleen het kabbelende water hoort!

Woensdag 21 november 2018

Dag 5: Azib-n-Tamsoult (2250m) – refuge Netler – Tizi Oussem (1890m), 4-5 uur

s Ochtends gaat om hoge wandelen richting het auberge Netler naar de watervallen. Daarna daalt u af naar Azib n-Tamssoult voor de lunch.

`s Middags daalt u verder langs de nomaden hutten naar het dorpje Tizi n-Ouassem af. U ziet de herders met hun kuddes schapen en geiten vertrekken in optocht naar de bergweiden .

U overnacht in een gite d’etappe (bij de bewoners) in het dorpje Tizi Ouassem.

 

Donderdag 22 november 2018

Dag 6: Tizi Oussem (1890m) –  Pas Tacht (2000m) – Imi Oughlad (1450m) –  Marrakech

`s-Ochtends daalt u door de vallei van Azzaden af en loopt u langs schitterende Berberdorpjes. U loopt langs terrassen waar maïs verbouwd wordt en waar veel boomgaarden zijn.

Je ziet de bevolking bezig met hun dagelijkse werk in de landbouw; vrouwen dragen op hun rug gras en hout. De oude mensen brengen en halen  geiten en koeien naar de bergweiden of zitten op het dak van oude en kleine huizen te kijken en wisselen hallo uit. Overal zie je veel kinderen die naar je kijken, lachen en begroeten en soms vragen ze…Stylo…Stylo of bonbon…bonbon.

Na de lunch heb je een kleine stijging naar de pas van Tacht (2000m) daarna daalt u af naar Imi Oughlad door een bos van eikenbomen en geurende jeneverbesstruiken.

Bij aankomst in het dorpje Imi Oughlad vindt u onze chauffeur op u te wachten daarna rijdt u door naar Marrakech, Een korte rit van 1,5 uur naar Marrakech (ca. 70 km) voert door een aaneenschakeling van prachtige berberdorpen, allemaal in de kleur van de grond.

Overnachting  in een comfortabele riad in Marrakech

Marrakech:

Marrakech is de meest karakteristische  stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw;  hiernaast vindt je het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

Vrijdag 23 november 2018

Dag 7: Marrakech – Marrakech

Deze dag bent u vrij.

`s Ochtends  kunt u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia paleis, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-toren.

`s Middags kunt u de museum van Yves Saint Laurent en le Jardin Majorellebezoeken

Overnachting  in een comfortabele riad in de oude stad Medina.

Zaterdag 24 november 2018

Dag 8: Marrakech – Amsterdam

Vandaag wordt u door onze chauffeur opgehaald en gebracht naar het vliegveld in Marrakech.

Vertrek vanuit Marrakech: ……………. uur. Aankomst in Amsterdam: ………………….. uur

Prijzen: vanaf € 1100,- Euro per persoon. incl. het vliegticket.
De prijs is per persoon inbegrepen vliegticket en o.b.v . tweepersoonskamer en tent.

Inbegrepen:
1. Transfer: vluchthaven – hotel in Marrakech en hotel – vluchthaven in Marrakech;
2. Transfer: Marrakech – Atlasgebergte (vertrekpunt), heen en terug;
3. 2 overnachtingen met ontbijt in het riad du Petit Prince  in Marrakech–Medina;
4. 5 dagen wandeltocht incl. de overnachtingen in de tent, eten (diner, lunch en ontbijt), tent, kok, gids en muilezelsdrijvers voor het dragen van de bagage;
5. Organisatie en administratie kosten;
6. 21% BTW = (00,00 Euro);
7. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators;
8. Vliegticket met 1 tas handbagage van 10 kg;
9. 1 tas ruimbagage van 15 kg;
10. Yogalerares en begeleiding;

Niet inbegrepen
1. Eten in Marrakech (alle lunchen en diner’s);
2. Lunch tijdens de reis van Marrakech naar de bergen heen en terug;
3. Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
4. muilezels om te rijden;
5. Lokale gids en vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep;
6. Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
7. Entree van musea (van af € 2,- per persoon);
8. Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
9. Alcohol, water, mineraal water en frisdrank.
10. Souvenirs;
11. Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur;

Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en muilezelsdrijvers…

NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.