Hoge Atlas/Mgoun
Bestemmingen
9 dagen
Reisduur

In negen dagen tijd fietst u maar liefst 240 kilometer! Deze tocht leidt u langs diepe en spectaculaire kloven en adembenemende valleien, zoals de Zawyat Ahençal, Tassout en Aitbougemmez. Dit indrukwekkende landschap biedt prachtige panorama’s.

Met de mountainbikes passeert u verschillende Berberdorpjes. Het is erg bijzonder om kennis te maken met de Berbercultuur en te genieten van hun unieke gastvrijheid.

Deze routes vragen wel wat van u. Ze zijn vrij moeilijk. U wordt begeleidt door een gediplomeerde, ervaren berggids. Een Landrover brengt u naar de startpunten van uw avontuurlijke fietsroutes toe.

De beste vakantieperiode is van juni tot september. Dit is dus een zomer programma.

Praktisch

Minimum leeftijd10+
PeriodeHele jaar
Zwaarte van de tochtNiveau 3

Dag 1: Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech  staat een auto voor u klaar. In ongeveer 20 minuten komt u bij uw hotel of riad in Marrakech-Medina.


Dag 2: Marrakech – Beni Mellal  (Dam van Bin El Ouidane)  

De Landrover of minibus brengt u naar de dam van Bin El Ouidan; het begin van uw mountainbiketocht. U overnacht in een tent.


Dag 3:  Dam van Bin El Ouidane – Tilougit – Zawyat Ahençal

Op dag 3 fietst u omhoog langs de rivier Assief Ahançal, door smalle en spectaculaire kloven. Het is een bergachtig gebied. U passeert vele Berberdorpjes, zoals Ouaouirst, Et Tnine, Ait Mazizirht, Tilougit. Nadat u de aantrekkelijke rotswand de “la Cathédrale” hebt gepasseerd, volgt u de vallei omhoog tot het prachtig Berberdorpje van Zawyat Ahençal, op een hoogte van1600 meter. U overnacht in een tent.


Dag  4: Zawyat Ahençal – Ait Bougameze

Vanaf Zawyat Ahençal gaat de weg omhoog. U fietst langs de Noordelijke hellingen van Jbel Azourki (3700m) en bereikt de pas van Tizi N’Illissi (2650 m). Hier is een mooi uitzicht over “la Chaine” van de M”Goun (4075 m), de op één na hoogste berg van Noord-Afrika. Daarna daalt u af naar de vallei van Ait Bougameze. U rijdt door geïrrigeerde terrassen en walnoot- en fruitbomen. U beëindigt uw dag in Tabant  (2000 m) en overnacht in een Berberhuis.


Dag 5: Ait Bougameze – Imi N’Ouaqqa 

Deze dag bezoekt u sporen van dinosaurussen. U fietst door de “Gelukkige Vallei” van Ait Bougammes en door verschillende Berberdorpen. Aan het einde van de vallei daalt u af naar het dorp Abachkou (1800 m), waarna u een piste omhoog volgt naar de pas Tizi N’Tghrest (2400 m). Hier vindt u een site met rotsschilderingen uit de bronstijd. Vervolgens daalt u af naar Imi N’Ouaqqa. U overnacht in een tent.


Dag 6: Imi N’Ouaqqa – Imi N’Ifri

‘s Ochtends rijdt u door de vallei de Heilige Zawyat , daarna steekt u de bergkam “Crête” over. U daalt af naar het prachtig dorpje Aït Boullmane Amzawrou. Hier zijn dinosaurussporen zichtbaar! Vlakbij uw kampeerplek bewondert u de indrukwekkende uitgesleten rotsboog Imi N’Ifri.


Dag 7: Imi N’Ifri – Demnate – Marrakech

Deze dag bestaat uit een korte rit op asfalt met de fiets tot de stad van Demnate. Vanuit de stad wordt u gebracht naar Marrakech, waar u overnacht in een hotel of riad.


Dag 8: Marrakech – Marrakech

Marrakech is één van de vier koningssteden in Marokko. U loopt door de soeks van de wolwevers, koperslagers en zilversmeden. Duizenden ambachtslui proberen hier op een koortsachtige manier te overleven. s’ Avonds gaat u uit eten op het beroemde Djem el Fnaa plein. U zult zich dit vooral blijven herinneren vanwege de luidruchtige en kleurrijke soeks die er aan grenzen. Vanaf Djemaa el Fna kunt u een bezoek brengen aan de Menara tuinen (een oude olijfgaard uit de 12e eeuw), de Saadische graven aan de zuidzijde van de prachtige Kasbahmoskee, het Elbahia paleis en het Dar Si Said museum. U overnacht in een hotel of riad in Marrakech.

 

Dag 9: Marrakech – Amsterdam

U wordt door uw gids naar het vliegveld gebracht.

Individuele Prijzen: € 850,00 per persoon

Toelichting:

de prijzen hierboven zijn inbegrepen:

A- Inbegrepen:

– vervoer;
– assistantie met een 4X4,
– berggids,kok;
– eten voor de hele MTB-tocht;
– overnachtingen in een tent en bij de bewoners;
– BTW;
– accommodatie met ontbijt in een riad in Marrakech.

Niet inbegrepen:

– vliegticket;
– fiets;
– verzekeringen.
– Alle lunchen en diners in Marrakech
– gids voor het bezoeken van de stad Marrakech,
– Alcohol en drank,

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review