Sahara/Zuid-Marokko
Bestemmingen
9 dagen
Reisduur

Niets is zo avontuurlijk als een Off-Road Jeep-Safari! Naast verharde wegen worden ook onverharde wegen vol verrassingen betreden. Deze rondreis brengt u naar de zuidelijke hellingen van het Hoge Atlasgebergte, dat zich typeert door smalle en diepe kloven.

Onze ervaren gids brengt u met een Landrover diep in de Sahara. Daar ontdekt u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de Nomaden en de berbers. Op weg naar het Zuiden van Marokko ontdekt u vele prachtige Berberdorpjes in het Atlasgebergte, mooie palmoases en adembenemende natuurgebieden zoals de Dra-vallei.

Praktisch

MaandApril, December, February, January, March, May, November, October, September
PeriodeOkt-Nov

Dag 1: Amsterdam – Marrakech

Op het vliegveld in Marrakech staat een auto met een chauffeur en gids voor u klaar die u naar een riad in Marrakech-Medina brengt: Riad Du Petit Prince. `s Avonds maakt u direct kennis met de Marokkaanse keuken in restaurant Riad Omar. Na het eten kunt u een kopje koffie drinken op een terras bij het plein la Place Jemaa Lafna.


Marrakech

Marrakech is de meest karakteristieke  stad van Marokko. Op de achtergrond ligt de berg Jbel Toubkal, met zijn 4167 meter is dit de hoogste berg van Noord Afrika. Op de voorgrond staat de Koutoubia-Toren uit de twaalfde eeuw;  hiernaast vindt u het plein Jamaa Lafna. Dit is het kloppend hart van de stad.

               

Dag 2: Marrakech – Marrakech

‘sOchtends   kunt u een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia palais, Medrassa Ben Youssef, en El koutoubia-Toren. Na de lunch zijn we vrij.U overnacht in een riad in Marrakech-Medina: Riad le Petit Prince of Riad Les troix Palmiers

 

Dag 3:  Marrakech – Ouarzazate (ca. 204 km)/ 5-6 uur  met een Landcruiser

U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten over de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken en kleine Berberdorpjes te zien zijn. Vanaf het bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m), daarna daalt u verder naar de indrukwekkende kasbah van “Telouet” .  Via de vallei van Oued Ounila rijdt u naar de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou”. De imposante kasbah Ait Benhaddou ligt op 20 km afstand van Ouarzazate,  het mooiste burchtstadje van het land met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd. Van Ait Benhaddou rijdt u naar de stad Ouarzazate  om de kasbah van “Taourirt” te bezoeken.  De kasbah van Taourirt is een belangrijk historische bouwwerk. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. U overnacht in het Kasbah Les Jardins de Ouarzazate in de omgeving van Ouarzazate.


Dag 4: Ouarzazate – Zagora (ca. 170 km)/ 4-5 uur

Vanaf Ouarzazate rijdt u  dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) naar Zagora. Daarna dalen we  af naar de Draavallei. Langs de Draarivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen (mei – juni). De palmbomen gaan onder de trossen van gele dadels gebukt (oktober – november), daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd. Langs de weg ziet u vele prachtige oude kasbahs van  duizend jaar en ouder. `s Middags kunt u een kameeltocht maken, of  heerlijk in het zwembad duiken. U overnacht in het Hotel Palais Asmaa in Zagora.


Dag 5: Zagora – Chgaga (ca. 160 km) /4- 5 uur

Op dag 5 volgt u met een Landcruiser of Prado de Draarivier, versierd met duizenden palmbomen en vele prachtige dorpen .  De weg leidt u naar het dorpje “Tamegroute”.  Daar bevindt zich een aantal ambachtelijke coöperaties, waar werklieden handwerk maken en verkopen. Daarnaast vindt u de “Zaouia Nacirite, het religieuze centrum met een 17de eeuwse bibliotheek met boeken uit de 11de eeuw. Op de Jbel Zagora staan de ruines van een vesting uit de tijd van de Almoraviden (11de eeuw).  `s Middags komt u aan in Oasis van Oulad Driss. Na de lunch rijdt u door  een droog gebied  met vele mooie tamariskstruiken. Daarna komt u aan bij de prachtige gouden zandduinen van  Chgaga, waar u  de prachtige zonsondergang kunt meemaken. U overnacht in een comfortabele tent bij Arg Chgaga.


Dag 6: Chgaga – Foum-Zguid – Taliouine (ca. 239 km) / 6-7 uur

Deze dag ontdekt u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de Nomaden en Berberbevolking. U rijdt dwars door grote en indrukwekkende zandduinen van Chgaga en door de laagvlakte van Iriki. De Iriki is het grootste deel van het jaar een uitgedroogd meer met aan de randen duinenpartijen. Daarna  rijdt u verder naar Foum-Zguid , waar leuke dorpjes in de omgeving zijn te vinden. Na de lunch rijdt u verder naar Tazenakht. Tazenakht is een het centrum van de tapijtweverij. Hier worden de beroemde Ouzguida tapijten geweven. U krijgt uitleg over de diverse weef- en verftechnieken. Vervolgens gaan we naar Taliouine. Dit dorp ligt in de omgeving van een adembenemend mooi landschap,  één van de mooiste geologische plooiing van Marokko. Taliouine staat bekend vanwege de  saffraan kruiden. Saffraan poeder is zeer kostbaar en wordt zowel in de keuken gebruikt als in medicijnen. U  overnacht  in het  Auberge Restaurant Le Safran, waar u kunt genieten van een schitterend uitzicht over de vallei.


Dag 7: Taliouine – Tizi n-Test (2092 m) – Imlil (Ca.  205)/ 5-6 uur

Na het ontbijt rijdt u dwars  door het Atlasgebergte naar Imlil,  u rijdt langs de spectaculaire hoge, smalle pas van Tizi-n-Test (2092 m)  en  langs het dorpje Asni. Mooie vergezichten over de bergen en de Berberdorpjes zullen u altijd bij blijven. Bij aankomst in Imlil maakt u een rustige wandeling van 45 – 60 minuten naar het dorpje Armed. U overnacht bij de bewoners in een sfeervolle herberg in Armed (1900 m).


Dag 8: Imlil – Marrakech (Ca. 70 km) / ½ uur

’s Ochtends maakt u een prachtige wandeling door geïrrigeerde terrassen, walnoot- en fruitbomen omgeven bergdorpjes. Met de kinderen kunt u een muilezeltocht maken. ’s Middags wordt u teruggebracht naar Marrakech. De rit  voert door een aaneenschakeling van  prachtige Berberdorpen,  allemaal gebouwd in de kleur van de grond. U overnacht in Riad du Petit Prince in Marrakech-Medina.


Dag 9: Marrakech – Amsterdam

Uw gids haalt u op in uw hotel en brengt u naar het vliegveld van Marrakech, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Individuele Prijzen: vanaf  € 850,00 per persoon.

2 tot 4 personen zonder gids alleen met chauffeur.

Toelichting

A    Inbegrepen 
1.    Transfer,  vluchthaven – hotel\riad en hotel\riad –  vluchthaven;
2.    4-wil (4×4) Toyota Landcruiser met chauffeur of een Mitsubishi (bij zelf rijden) voor rondreis door de woestijn;
3.    Brandstof voor de 4X4;
4.    Engelssprekende Gids voor hele reis (vanaf 5 personen), 2 tot 4 personen alleen met chauffeur;
5.    Gids voor het bezoeken van de musea in Marrakech;
6.    8 overnachtingen met ontbijt in Marrakech, Ouarzazate, Zagora Taliouine, Imlil; mits in de Nomaden tent bij zandduinen van Chgaga is o.b.v  halfpension;
7.    Organisatie en administratie kosten;
8.    GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators;     www.stichting-ggto.nl
9.    BTW = (0,0 Euro).

    B    Niet inbegrepen
1-    Alle Lunchen  en diners die niet genoemd zijn vanaf. € 7,00 pp. en per maaltijd;
2-    Alcohol en drank;
3-     Entree van de musea, € 2,00 pp. per keer;
4-    Vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech  -niet nodig-;
5-    Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
6-    Extra activiteiten;
7-    Vliegticket.