Anti-Atlas/Saghro
Bestemmingen
8 dagen
Reisduur

Tijdens deze 8-daagse wandel- en yogareis wandelt u door het Jbel Saghro, een vulkanisch gebergte tussen de Hoge Atlas en de Sahara waar weinig toeristen komen. Het is het leefgebied van de Berberstammen Aït Atta en Aït Ben Haddou.

De Jbel Sarhro is de meest aantrekkelijke berg van Marokko. Het gebied is een prachtige winterbestemming als de hellingen van de Hoge Atlas met sneeuw zijn bedekt.
Het is geen zware tocht, niet moeilijk en zeker niet eng (in de zin van steile richels, hoogte of moeilijke beklimmingen). De enige zwaarte is dat het veel lopen is, met één dag van flink stijgen. Goede conditie is vereist, samen met goede wandelschoenen. Bachir heeft het aantal uren lopen erbij gezet, maar dat is aan de ruime kant bemeten. De temperatuur is van koud tot warm (varieert tussen 10C en 25C ) als we beneden in de woestijn lopen. .

Voor de lunch wordt in de prachtige natuur altijd een verse maaltijd bereid en voor de diner gaat onze kok een Couscous of Tagine koken zoals die al eeuwen lang in Marokko wordt bereid.
u zult op mooie en inspirerende plekken overnachten, `s Avonds kunt u genieten van een kampvoer, geïmproviseerde trommel muziek, de sterren en de maan.

AANTAL DAGEN
8 dagen
REISDATUM 19-11-2016 t/m 26-11-2016
TERUG DATUM
n.v.t
AANTAL PERSONEN min 2 personen
INCLUSIEF
Guide Meals
Shelters Transportation in mini-coach
EXCLUSIEF
Hiking equipment
Guide gratuity

Nb: Je kan natuurlijk ook een paar dagen langer blijven, of eerder aankomen. Lijkt me sowieso een goed idee, want ik hoef de meesten van jullie niet te vertellen hoe prachtig Marokko is.

Praktisch

Minimum leeftijd7+
PeriodeOkt-Apr
Zwaarte van de tochtNiveau 2

Dag 1: Amsterdam – Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en evt gebracht naar je hotel. staat de auto met chauffeur voor u klaar. Daarna wordt u gebracht naar het hotel\riad in Marrakech.

Dag 2: Marrakech – Ouarzazate – Dades – Tagdilt, ca. 335km/6 uur
Je volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas en via de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m). op de 30 km afstand van Ouarzazate kunt je de imposante Kasbah Ait Ben Haddou bezichtigen.
`s Middags rijdt je door de vallei van Dades, langs de prachtige kasbah’s ouder dan 1100 jaar, langs oase van Sekoura..
Overnachting in een (Gite d’etape) bij de bewoners in het dorpje Tagdilt

Dag 3: Tagdilt 1660 m – pas Tizi N’iferd (2500m) – Almou n-Ouarg 2300m /6 uur
In de ochtend vroeg vertrek je naar de bergen van Jbel Sarhro. In het bergen loop je in een vlakker landschap met veel zand – wat de sfeer van woestijn weergeeft.
Daarna gaat het langzaam stijgen door een bos van jeneverbesstruiken naar de pas Tizi N’iferd (2450m). op de top heb je een schitterend uitzicht op de vallei van Dades en de besneeuwde toppen van Hoge Atlas.
Bivak naast de bronnen van Almou n-Ouarg 2300m. In de omgeving kun je de Aït Atta nomaden met hun nomadententen en schapen zien.

Dag 4: Almou n-Ouarg 2300m – Top Kouaouch 2600m – Igli 1740m /4 à 6 uur
Vanaf de bergweiden van Almou n-Ouarg klim je progressief naar de Kouaouch 2600m de hoogste punt van het Anti-Atlasgebrgte -het beklimmen van de top Kouaouch is facultatief-. Na het beklimmen van de top daal je af door een ruige landschap van verschillende kleuren: grijs, rood, groen en langs de steile rotswanden en donkere berghellingen.
Bivak in oase van Igli 1740m. vlak bij een groot rots massief met grillige uitstekende punten.

Dag 5: Igli 1740m – Gorge Oufourar – Bab n’Ali 1350m /4 uur
Een makkelijke stijging naar de pas Tizi –n-Igli (1900m). Hier op heb je een mooi uitzicht op Bab n’Ali (soort Rocky Mountains)… na de pas daalt je af door de kloof van Oufourar met zijn tamarisk- en laurierstruiken.
JE overnacht in tent vlakbij de kloof van Oufourar. Het is ook mogelijk om een waterval in omgeving van de kampeerplek te bezoeken (water is er niet altijd aanwezig).

Dag 6: Bab n’Ali 1350m – Tifdassine (Ihrazzoun n Imlas) – 1300m /7 uur
Vanaf je bivak ga je langzaam omhoog naar de grote steile rotswanden van Bab n’Ali. Om je heen zie je een prachtig landschap en mooie bergvorming van Sarhro. Daarna daal je af naar het dorpje Irhazzoun n Imlas en langs een relatief vruchtbare vallei met vijgen-, amandel- en dadelbomen en door enkele Berber dorpjes . .
Overnachting in de tent

Dag 7: Irhazzoun n Ímlas – vallei van Dra – Ouarzazate – Marrakech ca. 350km/6 uur
In de ochtend vroeg naar het afscheid van de kok en de muilezeldrijver en vertrek je naar Marrakech. Je gaat met een busje of 4X4 rijden langs de oase van Nkoub en de mooie palmoase van Agdz. Daarna volg je de weg om hoge richting Ouarzazate dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) en via de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m) richting Marrakech. Overnachting in een riad in de oude stad Marrakech

Dag 8: Marrakech – Marrakech – Amsterdam
`s ochtends kun je een bezoek brengen aan de ‘Medina’, de oude binnenstad van Marrakech. Vanaf Jemaa Lafna kun je een bezoek brengen aan de Saadische graven aan de zuidzijde van de prachtige Kasbahmoskee, het Elbahia Paleis, Medrassat ben Youssef en het Dar Si Said Museum.
Natuurlijk kunt tussendoor de levendige Souks met hun Marokkaanse handwerk in de ambachtelijke kleine winkeltjes bezoeken.
`s Middags wordt je opgehaald en gebracht naar het vliegveld in Marrakech om terug te vliegen naar Amsterdam.

Extra:
Je kan natuurlijk ook een paar dagen langer blijven, of eerder aankomen. Lijkt me sowieso een goed idee, want ik hoef je niet te vertellen hoe prachtig Marokko is.

Individuele Prijzen: 650,00 Euro per persoon.

Toelichting
De prijzen hierboven zijn exclusief vliegticket, per persoon en o.b.v . tweepersoonskamer.

Inbegrepen:
1.    Transfer:  vluchthaven – hotel in Marrakech en hotel –  vluchthaven in Marrakech;
2.    Transfer:  Marrakech – Anti-Atlas (vertrekpunt), heen en terug;
3.    2 overnachtingen met ontbijt in het riad du Petit Prince of riad du Plein Sud. in Marrakech–Medina;
4.    5 dagen wandeltocht incl. de overnachtingen in de hut (bij de bewoners), eten (diner, lunch en ontbijt), tent, douche (indien beschikbaarheid van water), kok, gids en kamelen voor het dragen van de bagage;
5.    Organisatie en administratie kosten;
6.    21% BTW = (00,00 Euro);
7.    GGTO:  Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators.

Niet inbegrepen
1.    Eten in Marrakech (alle lunchen  en diner`s);
2.    Lunch tijdens de reis van Marrakech naar Anti-Atlas heen en terug;
3.    Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
4.    Vliegticket;
5.    Lokale gids en vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep;
6.    Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
7.    Entree van musea (van af € 2,- per persoon);
8.    Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
9.    Alcohol, water, mineraal water en frisdrank.
10.    Souvenirs;
11.    Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur;

Fooi
In Marokko  is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers (muilezeldrijvers)…

NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.