Sahara/Zuid-Marokko
Bestemmingen
9 dagen
Reisduur

De Sahara: de meest denkbare plek op aarde om stil te worden. Alleen genieten van deze intense plek, of yoga beoefenen onder begeleiding van de Nederlandse yogalerares. Het kan allemaal.
Ga mee en boek via de site www.argantravel.com/nl of bel voor meer info naar Bachir op Tel: 06- 28414539.

Praktisch

GroepsgrootteMin 10 – Max 20 personen
Minimum leeftijd10+
LocationSahara
PeriodeTussen oktober en mei
Zwaarte van de tochtNiveau 2
Maandoktober – mei

De Sahara: de meest denkbare plek op aarde om stil te worden. Alleen genieten van deze intense plek, of yoga beoefenen onder begeleiding van onze Nederlandse yogalerares. Het kan allemaal.

Tijdens onze trektocht wordt rond zonsopgang en -ondergang yoga/meditatie aangeboden. De oefeningen zijn voor iedereen geschikt.
Je zult merken dat de natuur je uitnodigt haar grootsheid te ervaren en stil te worden. Tijdens het wandelen zullen we je uitnodigen deze stilte te ervaren.
U zult op mooie en inspirerende plekken overnachten. De yoga en meditatie oefeningen passen als een jas bij het vrije en stille landschap. `s Avonds kunt u genieten van een kampvuur, geïmproviseerde trommel muziek, de sterren en de maan.

Voor de lunch wordt in de prachtige natuur elke dag een verse maaltijd bereid en voor het diner zal onze kok een Couscous of Tagine koken zoals die al eeuwen lang in Marokko wordt bereid.
Gedurende deze reis zult u de indrukwekkende zonsondergang- en opgang meemaken.

Dag 1: Amsterdam – Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een bus voor u klaar. Binnen 20 minuten rijden we naar een comfortabel riad in de oude stad Medina-Marrakech.
Je hebt een hele middag te besteden naar eigen inzicht!

Dag 2: Marrakech – Ouarzazate – Zagora/(ca. 380 km) /dag rijden
U volgt één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg zijn er prachtige uitzichten op de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken met kleine Berberdorpjes. Vanaf het sfeervolle bergdorpje Taddert volgt u de weg omhoog naar de hoge passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m) daarna daalt u verder naar de stad Ouarzazate.
Na de lunch in Ouarzazate rijden we dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas,) naar Zagora, daarna daalt u af naar de Draavallei. Langs de Draarivier pronken laurierstruiken met felroze bloemen. De palmbomen zijn onder trossen gele dadels gebukt, daarnaast worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd.
U overnacht in een tent naast de rivier van de Draa aan het einde van kloof Foum Taqqet.

Dag 3: Foum Taqqat – Zandduinen van Nesrate (Bougayoir ) / 4 – 5 uur
Vanuit Foum Taqqat begint uw echte woestijntocht! Met dromedaris en onze deskundige gids.
U volgt de rivier van Draa met zijn duizenden palmbomen. Dit is de langste rivier van Marokko, 1100km. Hij is ontstaan uit de rivier des Dades en de Imni rivier, die vanuit de Hoge Atlas de Atlantische Oceaan instroomt. In het begin loopt u door de kleine doorrennenplanten, tamariskstruiken, en enkele palmbomen. Daarna wandelt u door het palm bos en langs Arabische dorpen. U komt aan bij het oude dorpje van Nesrate (Ksar Ait Isfoufoul). Verderop bij de zandduinen van Bou Bougayoir slaapt u in de tent slapen.

Dag 4: Nesrate (Bougayoir ) – Zaouiat Sidi Salah – Tidiri (larjam) / 4 – 5 uur
Een indrukwekkende dag. U loopt door de vallei van Draa, de duinen van Nesrate en palmoases. In de periode oktober t/m december kunt u met plezier lekkere dadels van de dadelbomen plukken. Onderweg brengt u een bezoek aan het bekende dorp van Zaouiat Sidi Salah met haar oude Marabou ‘Sidi Salah’. ’s Middags loopt u door een hoogvlakte bedekt met kiezels en stenen. U kampeert naast het water en de duinen. Overnachting in een tent.

Dag 5: Tidri – Oulad Driss of Bounou / 4 – 5 uur
U loopt langs de droge rivier van de Draa en via de rechter oever die u leidt naar de duinen van Rgabi. Na de lunch loopt u door naar de oase van Oulad Driss. Of naar de prachtige duinen van Bounou, waarna u vervolgens de zonsondergang kunt meemaken. Hier is het genieten van de stilte, rust en ’s nachts van de sterren en de maan… Overnachting in een tent

Dag 6: Oulad Driss (Bounou) – Lamhamid Lakdim (Rass Nkhal) / 3 – 4 uur
Een indrukwekkende etappe door de vallei van Draa, palmoases van Ould Dris en Lamhamid. U passeert daarbij vele prachtige dorpjes. Overnachting in een tent

Dag 7: Lamhamid Lakdim – Ouald Driss – Oarzazate (Ca. 200 km)/ 4-5 uur
Vandaag gaat u de geheimen van de woestijn en de traditionele leefwijze van de nomaden ontdekken. Na uw laatste overnachting in de vallei van Draa vertrekken we in de vroege ochtend naar het stadje Lamhamid waarna we met de auto door de schitterende vallei van “Draa” terug rijden naar de stad Ouarzazate.
Overnachting in een kasbah in de omgeving van Ouarzazate

Dag 8: Ouarzazate – Marrakech (ca. 204 km)
Na het ontbijt in Ouarzazate vertrekt u naar Marrakech en rijdt u door de vallei van Oued Ounila en via de pas Tizi-n-Tichka, 2260 m.
Onderweg zult u de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou” bezichtigen. De imposante kasbah Ait Benhaddou ligt op 30 km afstand van Ouarzazate, het mooiste burchtstadje van het land met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s. Onderweg en door de kloven van Ounila ziet u een mix van aarde kleuren: rood, grijs, wit…etc. Aan het eind van de kloof wordt een bezoek gebracht aan de indrukwekkende Kasbah van Telouet.
Overnachting in een comfortabel riad in de oude stad Marrakech-Medina.

Dag 9: Marrakech – Amsterdam
U heeft voldoende tijd om Marrakech te verkennen. U brengt een bezoek aan het El Bahia paleis, Medrassa Ben Youssef, de Souks en El koutoubia-toren.
’s Middags wordt u door onze chauffeur naar het vliegveld in Marrakech gebracht.

Prijzen: vanaf  1100,00 Euro per persoon, incl. het vliegticket.

Toelichting
De prijs 1100,00 Euro is per persoon inbegrepen vliegticket en o.b.v . tweepersoonskamer en tent.

Inbegrepen:
1. Transfer: vluchthaven – hotel in Marrakech en hotel – vluchthaven in Marrakech;
2. Transfer: Marrakech – Zagora (vertrekpunt), heen en terug;
3. Twee overnachtingen met ontbijt in het riad du Petit Prince, bij beschikbaarheid, in Marrakech–Medina;
4. Vijf  dagen wandeltocht incl. de overnachtingen in de tent, eten (diner, lunch en ontbijt), eventueel douche, kok, gids en kamelen voor het dragen van de bagage;
5. Organisatie en administratie kosten;
6. 21% BTW = (00,00 Euro);
7. GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators;
8. Vliegticket met 1 tas handbagage van 10 kg;
9. Eén tas ruimbagage van 15 kg;
10. Yoga oefeningen (begeleiding);

Niet inbegrepen
1. Eten in Marrakech (alle lunches en diners);
2. Lunch tijdens de reis van Marrakech naar de woestijn heen en terug;
3. Extra activiteiten, eventuele stapavonden;
4. Kamelen om te rijden: € 15,- per kameel, per dag ;
5. Lokale gids en vervoer voor het bezoeken van de musea in Marrakech: € 50,- per dag voor hele groep;
6. Vervoer in Marrakech voor het bezoeken van de musea ( vervoer is niet nodig);
7. Entree van musea (van af € 2,- per persoon);
8. Aflopende Annuleringsverzekering en Reisverzekeringen;
9. Alcohol, water, mineraal water en frisdrank.
10. Souvenirs;
11. Fooi; voor gids, kok, kamelendrijvers en chauffeur;

Fooi
In Marokko is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs , dragers, en kamelendrijvers…

NB. Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardige accommodatie regelen.